Vaak gestelde vragen

Home > FAQ

Vaak gestelde vragen:

Wat kost het om lid te worden?
Slechts 25 euro voor de eerste keer/jaar dat je jezelf inschrijft, daarna 20 per jaar.

Hoe kan ik mijzelf inschrijven?
Dit kan eenvoudig door hier te klikken, of hier
hier mag ook…

Ik heb nog geen studentennummer ontvangen, kan ik mijzelf dan alsnog inschrijven?
Ja ook zonder studentennummer kun je jezelf inschrijven, vul bij het inschrijven niks of 00000 in. Wij komen hier dan later op terug!

Ik heb mijzelf ingeschreven, en nu?
Je ontvangt een automatische mail met een bevestiging van al je gegevens en hierbij ook de vraag om je lidmaatschap in de webshop te betalen. Schrijf je jezelf voor de eerste keer in, kies dan eerste jaars. Wij zullen contact met je opnemen!

Doen jullie aan ontgroeningen?
Nee wij doen niet aan ontgroeningen.

Wat voor activiteiten organiseren jullie

 • Iedere twee weken organiseren wij een themafeest met keer op keer weer een uniek karakter. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Volg onze socials!
 • Wij verstoppen stickers door de stad en doormiddel van hints gedurende de week kan je deze zoeken. Een sticker is goed voor maar liefst 5 gratis bier!
 • Happen & stappen: iedere twee weken hebben we een diner gezellig met de leden, om met een goed gevulde maag op stap te gaan en lekker te kunnen feesten.
 • In samenwerking met de andere studentenvereniging organiseren wij altijd het Kerstgala, een mooie afsluiter voor het kalenderjaar.
 • Ieder jaar organiseren wij ook een bierpong toernooi, er kan er immers maar één de beste zijn!
 • Jaarlijks vindt de Susnetcruise plaats. Dit is HET FEEST van het jaar en vindt plaats op een heus cruiseschip. Deze mag je absoluut niet missen!
 • Behalve alles wat hierboven staat, zijn er ook nog kleine activiteiten en evenementen die gedurende het jaar plaatsvinden, sommige zijn eenmalig, andere komen vaker terug.
 • AID (algemene introductie dag) dit is een dag vol spelletjes, muziek en een kleine rondleiding door Vlissingen.
 • Kamp, het kamp is een vervolg van de AID. Dit is de ideale plek om gezellig kennis te maken met nieuwe en huidig leden. Tijdens de kampdagen worden er verschillende activiteiten en gekke studentenspelletjes georganiseerd. Men kan zich helemaal laten gaan. De intromix is geen ontgroening, alcohol is zeker geen must. Vies worden tijdens spelletjes natuurlijk wel!

Ik drink geen alcohol, is een lidmaatschap dan wel voor mij?
Natuurlijk! Het wel of niet drinken van alcohol is een bijzaak, het belangrijkste is vriendschap en gezelligheid! Wij schenken daarom ook frisdranken en hebben bovendien een wisselende 0.0 bier in het assortiment.

Op veel feestjes wordt drugs gebruikt, hoe is dat binnen Marum?
Wij hebben een ‘Zero tollerance beleid’ rondom drugs binnen Marum. Dit houd in dat binnen het verenigingsgebouw (Sociëteit de Fles) geen drugs zijn toegestaan, noch het onder invloed zijn van.

Ik ben onzeker over mijn seksuele geaardheid/huidskleur/religie…
Onze vereniging bestaat uit vriendschappen, gezelligheid en inclusiviteit. Iedereen is welkom en moet zich ook welkom kunnen voelen, ongeacht religie, politieke opvattingen, seksuele geaardheid ect. Wij zullen onszelf dan ook ten alle tijden actief inzetten voor een veilige omgeving.

Hoeveel leden heeft Marum Bibio?
Het aantal leden varieert ieder jaar, momenteel hebben we 90 leden. Hier komen de zogeheten ‘eeuwig leden’ en ‘ere leden’ bij.

Marum en HZ hoe zit dat?
De HZ is een sponsor van Marum, aan het sponsorschap zijn een aantal voorwaarden verbonden waar Marum als vereniging aan moet voldoen. Wij als vereniging staan verder volledig los van de HZ en alle bestuurlijke beslissingen worden binnen de vereniging zelfstandig genomen.

Jullie zitten in een voormalig stripclub… hoe?
De stripclub is oorspronkelijk gemaakt met de komst van de marinierskazerne in het achterhoofd. Toen dit project met veel gedoe, na jaren toch werd afgeblazen, was de stripclub al gebouwd en ingericht, er is in het verleden dan ook maar zes keer gestript. Later hebben wij de kans gekregen om hier in te trekken en dit hebben we dan ook met beide handen aangepakt! Uiteraard is alles voor de zekerheid grondig schoon gemaakt en hebben we er een beetje onze eigen draai aan gegeven.

Wat kost een biertje? Wat kost een rondje? Wat kost een fust?

 • Bier van de tap kost slechts €1,-
 • een rondje (24 bier) kost €20,-
 • Een heel fust heb je al voor maar €60,-

Hoe zit het met internationale studenten?
Internationale studenten zijn altijd bij Marum welkom geweest, en sinds 2020 heeft er een omslag plaatsgevonden in het aantal internationale leden. Om die reden communiceren wij sinds de zomer van 2020 steevast zowel in het Nederlands als Engels.

Wat zijn disputen?
Een dispuut is een verband, ofwel een soort vereniging binnen de studenten vereniging. Marum heeft twee disputen, een dames dispuut: Voluptas, en een heren dispuut: Cede Maiori. De dames en heren die bij deze disputen zijn aangesloten vormen als het ware de “harde kern” van onze vereniging. Beide disputen zijn onderdeel van Marum maar hebben een eigen bestuur, eigen vermogen, aparte contributie en organiseren zelf ook activiteiten.

Wat zijn commissies?
Commissies zijn verantwoordelijk voor specifieke taken binnen de vereniging. Wie zich voor Marum wilt inzetten met een specifieke taak, komt in een commissie terecht. Binnen een commissie is er een duidelijke taakverdeling en iedere commissie heeft een voorzitter, commissies kunnen zelfstandig hun taken uitvoeren. Het Marum Bestuur heeft de eindverantwoording en stuurt commissies indien nodig bij. Meer informatie over welke commissies Marum heeft en wat ze doen vindt je bij het kopje “Over Marum”.

Kan ik vrije studiepunten verdienen via Marum?
Iedereen die zich voor Marum Bibio inzet, doet dit op vrijwillige basis. Door je aan te melden bij een commissie is er de mogelijkheid om vrije studiepunten te verdienen met dit vrijwilligerswerk. Let op! Sommige opleidingen hebben extra/andere eisen, vraag het daarom voor de zekerheid nog even na bij je docenten.

Kan ik bij Marum werken?
Ja! Marum Bibio heeft twee geweldige sponsoren waar veel van onze leden werkzaam zijn: Draagkracht en Promopolitan. Zo kan je overdag met ‘Marum collega’s’ werken om tegen de avond samen gezellig naar de soos te gaan om na te borrelen! Meer weten ga naar:
https://www.draagkracht.nl
https://promopolitan.nl

Hoe kan ik marum sponsoren?
Er zijn heel veel verschillende manieren waarop sponsoren ons kunnen helpen, en wij proberen natuurlijk zo goed mogelijk onze sponsoren te helpen. We zijn benieuwd naar wat wij ook voor jou kunnen betekenen. Wil je met ons kennis maken, of heb je mogelijk al een idee/voorstel? Aarzel niet en mail ons naar: Marum@hz.nl

Nadelen?
‘s ochtends een plak kaas in je binnenzak terug vinden behoord tot de risico’s van een goed feestje…

Waarom zou je lid worden van een studentenvereniging?

 • Marum is de ideale manier om snel mensen te leren kennen en nieuwe vriendschappen te sluiten.
 • Je kan nieuwe ervaringen opdoen binnen de comissies of bestuursfuncties. Deze ervaring kan je op je CV zetten, wat je een streepje voor geeft tijdens het solliciteren.
 • Je verruimt je netwerk. Buiten de vriendschappen die je uit de studentenvereniging kan halen, heb je natuurlijk ook een hoop kennissen. Op alle evenementen wordt er veel met elkaar gepraat en zolang je tot dezelfde groep behoort zijn mensen bereid meer voor je te doen. Je hebt dus een goed netwerk doordat je bij een studentenvereniging hoort. Van dit netwerk kan je later ook altijd nog gebruik maken.

Wat is het verschil tussen Marum en Aqua ad Vinum?
Marum bied meer het gevoel van een traditioneel Nederlandse studentenvereniging. De organisatorische hiërarchie binnen Marum bestaat uit een piramide structuur, waar Aqua ad vinum uit een platte bestuurshiërarchie bestaat. Uiteindelijk is het lastig bepalen wat de daadwerkelijke verschillen tussen beide verenigingen zijn, welke vereniging het beste bij jou past zal je zelf moeten ondervinden.

 

 

Minder vaak gestelde vragen:

Wat is het meeste hoeveelheid bier dat er in 1 avond is verkocht?
21 kratten – Last stufi party Tijs & Driek – 2 september 2015

Hoeveel mensen passen er tegelijk in de w.c. van de Fles?
Minimaal 18 personen – december 2013

Wie heeft het langst op een toilet slapen?
Johann Sluijs sliep 4,5 uur op toilet tijdens de Intromix 2013-2014

Valt een ei onder groenten of onder fruit?
Tot op de dag van vandaag een raadsel, maar het is een prima katerontbijt.

Wat was de langste polonaise door Vlissingen?
156 personen – 28 augustus 2007

Zijn er vogels in België?
Ja

Meest gekotst op de bar?
Sietske den Baars – 2 december 2010

Hoe lang was de langste ziekenhuis opname na een feestje?
Daan Wester – 10 uur, 12 januari 2010

Wie heeft de meeste aantal botbreuken na een feestje opgelopen?
Marijn van de Pol – 12 oktober 2010 (dubbele beenbreuk)