Marum Bibio

Disputen

Cede Maiori

Wij zijn Cede Maiori, het herendispuut van SV Marum Bibio. Cede Maiori is voortgekomen uit een vriendengroep die graag vaker samen wilden komen, de onderlinge vriendschap versterken en gezellig met zijn allen (drank) spelletjes spelen dit doen wij natuurlijk onder het genot van een aantal lekkere koude gouwe! Want bier drinken dat kunnen onze heren als de besten! Cede Maiori borrelt om de week op zondag, vóór de reguliere openingstijd van De Fles. Dit is de ideale plek voor een borrel om daarna vrolijk verder te feesten met andere gezellige mensen die naar De Fles komen, om door te gaan tot in de laatste uurtjes! Daarnaast hebben wij als Cede Maiori ook andere activiteiten denk hierbij aan een dagje paintballen, kroegentochten, een weekendje met de mannen op vakantie en regelmatig samen uit eten, meestal op de tweede donderdag van de maand. Op de tweede donderdag van de maand is het namelijk Jasje Dasje avond bij SV Marum Bibio. Hiervoor heeft het dispuut dan ook unieke dassen laten maken! Het dispuut organiseert regelmatig ook themafeestjes in De Fles. In samenwerking met het vrouwendispuut organiseren wij ook één of meerdere malen per jaar zelf een feest voor SV Marum Bibio!

Voluptas

Wij zijn de meiden van Voluptas en wij kijken uit naar een nieuw jaar voor hapjes, drankjes, feestjes en gezelligheid. Met een aantal meiden zijn we afgelopen jaar begonnen aan een doorstart van het enige vrouwendispuut van Zeeland. Om de week houden wij een borrel die alleen toegankelijk is voor leden van het dispuut. Tijdens deze borrel vloeien de drankjes rijkelijk, maar ook zeker de hapjes mogen niet ontbreken. We spelen dan spelletjes, knutselen weer wat leuks voor het dispuut of de vereniging en kletsen vooral heel erg veel.

Naast de borrel zijn wij te vinden op alle evenementen en feesten van de vereniging en elke maand zijn we ook minimaal één keer aanwezig bij het Happen en Stappen. Halverwege het jaar organiseren we samen met de andere disputen een dispuutsfeest. Soms zijn deze heren onze rivalen, maar stiekem vinden we het altijd enorm gezellig om samen met ze lol te trappen en herinneringen te maken. We zijn van plan om net als voorheen ook weer meer dispuutsuitjes en activiteiten buiten de vereniging te regelen. Zo zouden we lootjes kunnen trekken voor sinterklaas, 21-diners kunnen organiseren, of samen op dispuutsweekend de lol van ons leven kunnen hebben.

A.M.B.

Wij zijn Adventum Maris Belgici, het dispuut gericht voor MAROF studenten aan de HZ of Scalda van SV Marum Bibio. A.M.B. is een groep waar we leuke, gezellige en krankzinnige momenten creëren die je later laat herinneren aan je studententijd, A.M.B. is vol van de Vlaamse tradities en spellen zoals cantussen, clubavonden en nog veel meer! Onze clubavonden zullen 2 wekelijks op disndag zijn met de reguliere openingstijden van sociëteit de fles! Als je voor de full experience wilt gaan wordt dan schacht bij ons dispuut dit is een leuke rol vol met opdrachtjes doorheen het jaar en wordt  je later misschien schachtentemmer of Preases. Hiervoor heeft het dispuut dan ook voor de schachten mooie lintjes die je draagt tijdens clubavonden, cantussen en grote evenementen om te laten zien dat je een trouwe lid bent. Het dispuut organiseert regelmatig ook feestjes in De Fles. In samenwerking met het vrouwendispuut organiseren wij ook één of meerdere malen per jaar zelf een feest voor SV Marum Bibio!

Schrijf je in door een appje te sturen naar Door van Oijen: +32 473563147

 Volg onze instagram: