Marum Bibio

Geschiedenis

Onze geschiedenis

Vroeger had praktisch elke opleiding op de Hogeschool Zeeland haar eigen studentenvereniging, zo waren alle economische richtingen vertegenwoordigd binnen Cineadus, de PABO’ers binnen ’t Vloei en had ‘Mirfisto’ de zeevaartschool onder haar hoede.Het studentenleven was zelfs zo rijk, dat de meeste verenigingen zelfs hun eigen dispuut hadden! In het geval van Mirfisto was dit ‘Marum Bibio’, opgericht uit onvrede over de hoge bierprijs.

Op een gegeven moment besloot de IB-Groep (nu DUO) de prestatiebeurs in te voeren, waardoor er meer druk op de ketel kwam te staan voor de studenten en er dus gefuseerd ging worden. Zo gingen Cineadus, Mirfisto en Mort Subite (een onafhankelijke vereniging) samen in ‘Aqua ad Vinum’, Marum Bibio verhuisde als dispuut vrolijk mee.

Nu Marum Bibio een dispuut van Aqua ad Vinum werd, veranderde er veel. Doordat het bestuur van Marum Bibio en het bestuur van Aqua ad Vinum andere visies hadden betreft de feesten en evenementen besloot Marum Bibio die zelfstandig onder hun naam te organiseren.

Dit bleek zo succesvol te zijn, dat binnen no-time het dispuut Marum Bibio meer leden had dan haar moedervereniging Aqua ad Vinum. Ook het introkamp van Marum Bibio blijkt zeer succesvol te zijn. Waar andere studentenverenigingen maar een handjevol mensen meekrijgen, had Marum Bibio altijd dik boven de 100 aanwezigen. Dit kon in deze constructie natuurlijk niet, waardoor het dispuut Marum Bibio in april 2005 veranderde in de studentenvereniging Marum Bibio.

Vanaf toen ging het snel: Marum Bibio bleef groeien, terwijl de moedervereniging steeds verder achteruit ging. De feesten en activiteiten van Marum Bibio bleven groter worden, zo staat er tijdens de Beachparty een jacuzzi in stamkroeg, gaan tijdens het Duvelfeest Duvels voor een spotprijsje over de bar, organiseren wij jaarlijks een cantus waar volop gedronken en gezongen wordt en als klap op de vuurpijl heeft Marum Bibio iets unieks in Nederland: De Sunset Cruise, een galabal aan boord van een heus cruiseschip.

Maar ook de laatste jaren staat Marum niet stil: Marum Bibio haar eigen sociëteit, de Fles, waar elke avond tot wel zo’n 40 leden te vinden zijn voor een praatje, een drankje of zo nu en dan een feestje. Onze sociëteit heeft verschillende locaties gekend de afgelopen jaren. In 2020, met ons 15 jarig bestaan, zijn wij met onze stamkroeg mee verhuisd. Dit resulteert in het feit dat Marum Bibio de enige Nederlandse studentenvereniging is die in het bezit is van een voormalige stripclub.

Of terwijl, Marum Bibio heeft nooit stil gestaan en is dat voorlopig ook niet van plan!