Commissies

Binnen Marum Bibio hebben wij verschillende actieve commissies. Deze commissies zijn de helpende handen voor het bestuur. Elke commissie heeft zijn eigen taak om het leven binnen de vereniging zo actief en leuk mogelijk te maken. De commissies zijn gevuld met talloze van onze actieve leden waardoor zij ervoor zorgen dat Marum Bibio er niet alleen voor de leden is, maar ook door de leden is.

Een paar van deze commissies zijn tijdelijk, wat betekent dat je een paar maanden in de commissie zal zitten om een event te organiseren. Andere commissies zijn het hele jaar door actief en vergaderen dus op regelmatige basis met de benodigde versnaperingen. Wanneer je jezelf aansluit bij een commissie werk je wel wat harder dan de andere leden, maar je krijgt er veel voor terug in de vorm van gezelligheid en levensskills. Zo zit er voor iedereen wel een commissie bij die past bij jouw tijdschema en talenten!

Lijkt het commissieleven jou wat? Benader het bestuur of de desbetreffende commissie hoofd.

De Feestenementencommissie

De feestenementencommissie is een groep leden die samen alle feesten en evenementen verzorgen. Iedere maand op een donderdag is er een themafeest waarbij we onze stamkroeg, de Vrienden van Vlissingen, vullen met thema gerelateerde drankjes, versieringen, muziekjes en acties. Ook is er iedere maand speciaal voor onze leden op de dinsdag een evenement. Deze zijn erg divers waardoor er altijd wel een evenement is waar jij als lid enthousiast van wordt. Van Schuren in de Schuur tot Berend Botje, van Bierbeleggen tot Cantus, wij komen iedere week bij elkaar om te zorgen dat het volgende feest of evenement weer een onvergetelijke herinnering voor later wordt.

De Sooscommissie

De sooscommissie bestaat uit een aantal leden die er samen voor zorgen dat je 5 dagen in de week gezellig een drankje of spelletje kan doen in onze soos. Ze houden de boel schoon, vullen de koelkasten, zorgen dat jullie geld kan rollen en tappen de mooiste gouden rakkers. Iedere maand wordt er een themafeest georganiseerd door de commissie, het zogehete soosfeest. Thema’s lopen uiteen van tennistrutjes en ballenjongens tot 11e van de 11e of het welbekende, legendarische bacofeest. Boven alles zijn deze leden samen één team, ze zien elkaar minimaal eenmaal per week, organiseren veel, communiceren vrijwel dagelijks en zijn regelmatig te vinden in de soos, zowel achter als voor de bar. Hierdoor leggen zij enorm veel contacten binnen de vereniging en zo dragen zij eraan bij dat Marum Bibio een grote vriendengroep is waar iedereen wel zijn eigen plekje in kan vinden.

De Galacommissie

Eens per jaar wordt in Vlissingen het kerstgala georganiseerd. Elk jaar opnieuw wordt er een leuk en nieuw thema bedacht, de beste bandjes en Dj’s uitgezocht en de mooiste locatie gekozen. Iedere student aan de HZ University of Applied Sciences is welkom! Omdat dit zo’n groot feest is wordt er een commissie gevormd samen met de andere Vlissingse studentenverenigingen: Aqua ad Vinum en FISA.

De AID commissie

AID is de afkorting die de HZ gebruikt voor de Algemene Introductie Dag. Alle eerstejaars studenten kunnen zich opgeven om op het bellamypark in Vlissingen kennis te maken met elkaar en de studentenverenigingen. Een aantal leden van Marum Bibio en Aqua ad Vinum organiseert in een paar maanden tijd deze dag vol activiteiten. Via uiteenlopende spellen en activiteiten maak je kennis met elkaar, met ons, onze sponsoren, onze stamkroegen, onze sociëteiten, en het bellamypark. Daar vind je namelijk alle uitgaans- en eetgelegenheden waar je in je studententijd zeker gebruik van gaat willen maken. Je wordt begeleid door meerderejaars leden van de studentenverenigingen en die zullen er dan ook voor zorgen dat je een leuke dag hebt. De AID-commissie treft alle voorbereidingen, overziet dit alles en zorgt er dus voor dat alles die dag op rolletjes loopt.

De Communicatiecommissie

De communicatiecommissie heeft een aantal belangrijke taken binnen de vereniging. Zo onderhouden zij het contact met de huidige sponsoren, zoeken ze naar nieuwe sponsoren en beheren zij de social media kanalen. Binnen deze commissie zijn er veel verschillende interesses en talenten nodig. Zo kunnen we altijd studenten die goed zijn in de communicatie met sponsoren of juist in het maken van leuke Instagram en Facebook posts gebruiken. Verder zitten er leden in die enthousiast zijn over het gebruik van photoshop of het leuk vinden om dit te leren. Samen creëren we elke maand opnieuw de mooiste posters voor de feesten, overzichtsposters en de poster die het actiefste lid van de maand laat shinen. Kortom, binnen deze commissie zijn wij creatief bezig en altijd op zoek naar nieuwe en originele ideeën op het gebied van sponsoring en promotie!

De Stickercommissie

Om de leden van Marum Bibio op een leuke en authentieke wijze actief te houden is de stickercommissie in het leven geroepen. Dit doen wij door middel van het ‘Zoek de sticker spel’, waarbij we elke week een sticker verstoppen die door een van de leden gevonden kan worden. Er worden natuurlijk wat hints gegeven om de zoektocht niet onmogelijk te maken! Vind jij de sticker? Dan krijg je 5 consumptie bonnen om in onze Sociëteit de Fles te gebruiken.

De Introkampcommissie

Om elk jaar opnieuw de nieuwe studenten welkom te heten op de HZ en binnen het studentenleven wordt er een introkamp georganiseerd. Dit kamp draait om 3 dagen lang de leukste activiteiten en feestjes te organiseren om iedereen kennis te kunnen laten maken met de gezelligheid van onze geliefde vereniging. De introkampcommissie is er niet alleen om de kamplocatie, tenten en andere benodigdheden neer te zetten, maar ook om tijdens het kamp samen met de begeleiders te zorgen dat alles op rolletjes verloopt. Zo zorgen zij dat ieder jaar weer nieuwe leden, huidig leden en oud leden tijdens dit kamp de tijd van hun leven hebben.

De Sunsetcommissie

Het gaafste feest wat Marum Bibio elk jaar opnieuw organiseert is de Sunset Cruise. Dit is een feest met een duidelijke dresscode, namelijk cocktail jurkjes en pakken, met wel een heel bijzondere locatie. Het feest is namelijk op een boot tijdens, je raadt het al, zonsondergang. Dit mooie feest kan natuurlijk niet bestaan zonder een gemotiveerde en actieve commissie die alle drank en de boot regelen en de beste acts klaar zetten voor de bezoekers. Verder zorgt de commissie op de avond zelf ook dat alles volgens plan verloopt en dat iedereen aan boord het beste feestje ooit kan hebben.