Disputen

Herendispuut Cede Maiori

Wij zijn Cede Maiori, het herendispuut van SV Marum Bibio. Cede Maiori is voortgekomen uit een vriendengroep die graag vaker samen wilden komen, de onderlinge vriendschap versterken en gewoon gezellig een potje bier drinken, want dat kunnen deze heren als de besten! Cede Maiori borrelt om de week op zondag, vóór de reguliere openingstijd van De Fles. Dit is de ideale plek voor een borrel om daarna vrolijk verder te feesten met andere gezellige mensen die naar De Fles komen, om door te gaan tot in de laatste uurtjes! Daarnaast gaat Cede Maiori regelmatig uit eten, meestal op de tweede donderdag van de maand. Op de tweede donderdag van de maand is het namelijk Jasje Dasje avond bij SV Marum Bibio. Hiervoor heeft het dispuut dan ook unieke dassen laten maken! Het dispuut organiseert regelmatig ook themafeestjes in De Fles. In samenwerking met het vrouwendispuut organiseren wij ook één of meerdere malen per jaar zelf een feest voor SV Marum Bibio!

Cede Maiori

Damesdispuut Voluptas

Wij zijn de dames van Voluptas. Wij zijn het enige vrouwendispuut van Vlissingen en onderdeel van S.V. Marum Bibio. Voluptas is opgericht door een groep vriendinnen, die graag de vrouwelijke stem wilden laten horen en gezellig samen wilden borrelen.

Om de week houden wij een borrel alleen toegankelijk voor leden van het dispuut. Tijdens deze borrel vloeit de wijn rijkelijk, maar ook hapjes mogen zeker niet ontbreken. Dit is dan ook de tijd om gezellig te kletsen over van alles en nog wat, of om gezellige spelletjes te doen.

Naast onze borrel hebben wij nog veel meer activiteiten. Zo gaan we eens per maand happen in dispuutskleding tijdens de happen en stappen jasje dasje avond van Marum Bibio en zijn we vaak aanwezig bij de feesten en evenementen.

Jaarlijks organiseren wij in samenwerking met Cede Maiori ons eigen dispuutsfeest. De mannen van Cede Maiori zijn af en toe onze rivalen, maar wij vinden het ook heel gezellig om samen te borrelen. Ook buiten Marum Bibio organiseren wij leuke activiteiten. Zo gaat geen enkele verjaardag ongehoord voorbij en al zeker geen 21-diner. Eens per jaar organiseren wij ook een echte vrouwenavonden, mannen zijn dan absoluut verboden. 😉

Wij gaan elk jaar op een dispuutsweekend. Afgelopen jaar zijn wij nog niet weg geweest. Het jaar daarvoor zijn wij met het hele dispuut voor een paar dagen naar spanje gevlogen. Hier hebben wij natuurlijk heerlijk genoten van de Sangria, de cocktails, het zonnejte en de gezelligheid.

Lijkt het jou leuk om samen met ons je studententijd door te brengen? Meld je aan als lid van Marum Bibio…en wie weet nodig wij jou uit op een van onze borrels.

Voluptas