Geschiedenis

Vroeger had praktisch elke opleiding op de Hogeschool Zeeland haar eigen studentenvereniging, zo waren alle economische richtingen vertegenwoordigd binnen Cineadus, de PABO’ers binnen ’t Vloei en had ‘Mirfisto’ de zeevaartschool onder haar hoede.
Het studentenleven was zelfs zo rijk, dat de meeste verenigingen zelfs hun eigen dispuut hadden! In het geval van Mirfisto was dit ‘Marum Bibio’, opgericht uit onvrede over de hoge bierprijs.

Op een gegeven moment besloot de IB-Groep (nu DUO) de prestatiebeurs in te voeren, waardoor er meer druk op de ketel kwam te staan voor de studenten en er dus gefuseerd ging worden. Zo gingen Cineadus, Mirfisto en Mort Subite (een onafhankelijke vereniging) samen in ‘Aqua ad Vinum’, Marum Bibio verhuisde als dispuut vrolijk mee.
Nu Marum Bibio een dispuut van Aqua ad Vinum werd, veranderde er veel. De lakse houding van het bestuur van Aqua ad Vinum zorgde er voor dat de feesten of niet door gingen of slecht waren. Het bestuur van Marum Bibio kon dit niet aanzien en besloot het organiseren maar zelf in de hand te nemen.

Dit bleek zo succesvol te zijn, dat binnen no-time het dispuut Marum Bibio meer leden had dan haar moedervereniging Aqua ad Vinum. Ook het introkamp van Marum Bibio blijkt zeer succesvol te zijn. Waar andere studentenverenigingen maar een handjevol mensen meekrijgen, heeft Marum Bibio altijd dik boven de 100 aanwezigen. Dit kon in deze constructie natuurlijk niet, en het dispuut Marum Bibio veranderde in april 2005 in de studentenvereniging Marum Bibio.

Vanaf toen ging het snel: Marum Bibio bleef groeien, terwijl de moedervereniging steeds verder achteruit ging. De feesten en activiteiten van Marum Bibio bleven groter worden, zo staat er tijdens de Beachparty een jacuzzi in stamkroeg Feestcafé Bellamy, gaan tijdens het Duvelfeest Duvels voor een spotprijsje over de bar, staan er eenmaal per jaar 4 cabaretiers op het podium en als klap op de vuurpijl heeft Marum Bibio iets unieks in Nederland: De Sunset Cruise, een galabal aan boord van een heus cruiseschip.

Maar ook de laatste jaren staat Marum niet stil: de laatste jaren heeft Marum Bibio haar eigen sociëteit, waar elke avond zo’n 15 tot 40 leden te vinden zijn voor een praatje en een drankje.
Ook in de toekomst staan er weer vele mooi dingen op het programma, te beginnen met de Intromix.. Maar ook daarna blijft Marum Bibio niet stilstaan!